Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 Winkelmand
Filter
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Merk 0

geen resultaten

Sorteren 1

 

Lippenstift

Met minimale middelen een maximaal effect bereiken? Koop een mooie lippenstift. In letterlijk een handomdraai zie je eruit om te zoenen. Kies voor knallend rood, lief roze of juist voor perzik en kijk wat het met je doet. Je verandert in no-time in een verleidelijke dame. Handig toch? En een lippenstift neem je altijd makkelijk mee. Zo heb je altijd een magische beauty truc bij de hand. Kleine waarschuwing: lippenstift is verslavend. De zoektocht naar de perfecte kleur is een perfect excuus om er zo veel mogelijk te kopen. Dus wat wordt het? De knalkleuren van Bobbi Brown? De chique kleuren van Clarins en Lancôme? Of pak je uit met de prachtig vormgegeven lipsticks van Yves Saint Laurent?

 

Waarom lippenstift al eeuwen populair is

Wist je dat de vrouwen in Egypte al 5000 jaar geleden lippenstift gebruikten? Er is een afbeelding gevonden van een vrouw die lippenstift opbrengt terwijl ze in een spiegel kijkt. Ook Cleopatra ging de deur niet uit zonder lippenstift. Die werden trouwens gemaakt van een heel opmerkelijk ingrediënt. Om de perfecte kleur te mengen werden er rode kevers geplet. Je moet er maar zin in hebben om ze daarna op je lippen te smeren. De functie van lippenstift toen is dezelfde als die van nu: het is bedoeld om te verleiden en er extra aantrekkelijk uit te zien. Er is zelfs een theorie die zegt dat lippenstift eigenlijk een nabootsing is van een effect van opgewonden zijn: je bloedvaten verwijden zich waardoor je meer kleur krijgt. Ook op je lippen. Of het klopt weten we niet maar we weten wel dat lippenstift iedereen staat. Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt: lippenstift maakt van jou een vamp.

 

Van gevaarlijk goedje naar verzorgende balsem

Lange tijd was het helemaal niet ongevaarlijk om lippenstift te dragen. Tot ver in de 19e eeuw werden er giftige stoffen gebruikt in lippenstift. Vrouwen, maar ook de mannen die werden gekust, werden er soms behoorlijk ziek van. Tegenwoordig is lippenstift juist goed voor je lippen. Aan veel lippenstiften is uv-bescherming toegevoegd en een verzorgende balsem. Dat maakt een lippenstift eigenlijk tot een 2 in 1 formule: een lippenstift is make-up en een verzorgingsproduct in een. Ideaal want zo kun je mooi zijn en goed voor jezelf zorgen prima combineren.

Lipsticks

Vergelijkbare categorieën