Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 Winkelmand
Filter
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Sorteren 1

 

Mondverzorging

Jij staat nooit met je mond vol tanden als het over gebitsverzorging gaat. Je weet namelijk hoe belangrijk het is om je mond serieus te nemen. Een gezond gebit en gezond tandvlees zien er niet alleen goed uit, het voorkomt ook nare infecties. Infecties die in sommige gevallen zelfs hartproblemen veroorzaken. Poets en verzorg je gebit dus met goede producten zoals de tandpasta van Selahatin en zorg voor een fris geurende mond met de mondverfrisser van Aveda.

 

Mondverzorging tips

De meeste mensen gaan twee keer per jaar naar de tandarts. In de tussentijd kan er een hoop misgaan met je gebit. Het is daarom goed om je mondverzorging serieus te nemen. Maar hoe doe je dat precies? Nou zo dus:

  • Poets je tanden met een zachte borstel en borstel rustig. Veel mensen schrobben alsof hun leven ervan afhangt. De bedoeling is goed maar de uitwerking niet. Te hard poetsen en een te harde borstel leiden tot geïrriteerd tandvlees. Uiteindelijk komen je tandhalzen zelfs bloot te liggen. Dit is niet meer te herstellen.
  • Gebruik een tandenstoker, flos of rager. Hiermee maak je je tanden echt goed schoon. Want een tandenborstel komt lang niet overal, zeker niet als je een gebit hebt wat niet heel gelijkmatig is.
  • Gebruik tandpasta met fluoride maar overdrijf het niet. Een druppeltje tandpasta ter grootte van een erwt is genoeg. Tenzij je een krokodil bent natuurlijk maar daar gaan we even niet van uit
  • Schraap je tong. In veel Surinaamse gezinnen is deze vorm van mondverzorging al jaren een goed gebruik. En terecht. Bacteriën verzamelen zich namelijk massaal op je tong . Hierdoor kan je onaangenaam uit je mond gaan ruiken.
  • Poets twee keer per dag en sla je tong niet over
  • Poets elektrisch. Je tandarts zal het beamen: met elektrisch poetsen krijg je je tanden een stuk beter schoon. Dat komt door de roterende beweging van de borstels.

 

Wanneer is je mondverzorging niet op orde?

De een is er gevoeliger voor dan de ander. Maar als je veel last hebt van tandplak, is het goed om dat te laten verwijderen door de mondhygiëniste. Dat is namelijk een voedingsbron voor gaatjes. Matig ook je koffie en thee- inname om bruine aanslag te voorkomen. Dat geldt natuurlijk al helemaal voor roken. Ook bloedend of teruggetrokken tandvlees is een teken dat er iets aan de hand is. Laat dit ook altijd even nakijken en loop er niet te lang mee.

Mondverzorging