Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 Winkelmand
Filter
Voor wie? 0
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Merk 0

geen resultaten

Sorteren 1

 

Zonnebrand gezicht

Geloof het of niet, maar nog niet zo lang geleden smeerden vrouwen zich in met olijfolie om extra bruin te worden. En urenlang bakken op het strand was een nationale sport voor Nederlanders, liefst topless. Zo komen we ook aan de naam dat we overal te herkennen zijn aan onze roodverbrande hoofden en kuiten. Gelukkig weten we inmiddels wel beter. We weten dat bruin worden prima is, maar verbranden een heel slecht idee. Omdat je huid ervan beschadigt en je er zelfs huidkanker van kunt krijgen. Daarom gebruiken we zonnebrand voor ons gezicht en zonnebrandcrème voor de rest van ons lijf. De waterproof variant van Lancaster Beauty bijvoorbeeld.

 

Zo smeer je goed

Zonnebrand smeren lijkt een makkie. Maar als je het niet goed aanpakt, kun je net zo goed niet smeren. Dit is de enige juiste manier om zonnebrand op je gezicht aan te brengen.

  • Smeer niet alleen in de zomer. Ook in het voorjaar en in het najaar kan de zon fel zijn
  • Smeer altijd met minimaal factor 30
  • Breng om de twee uur zonnebrandcrème aan op je gezicht
  • Heb je kinderen? Geef ze dan altijd zonnebrand mee in hun tas. De huid van kinderen is extra gevoelig totdat ze 15 zijn
  • Is je zonnebrand voor je gezicht waterproof? Vergeet ook dan niet om regelmatig (om de twee uur) nieuwe zonnebrand aan te brengen
  • Neem de houdbaarheidsdatum op de verpakking serieus. Na die datum neemt je beschermingsfactor af

 

De houdbaarheid van zonnebrand voor je gezicht

Neem de houdbaarheidsdatum op de verpakking van je zonnebrand serieus. Na die datum neemt je beschermingsfactor af. Dat geldt trouwens ook voor zonnebrand die te warm is geworden. Dat voorkom je door – als je bijvoorbeeld een dag naar het strand gaat – de zonnebrand voor je gezicht te bewaren in een koeltas. Heb je geen koeltas bij de hand? Graaf dan een kuil in het zand en bewaar hem daar. Vergeet dan wel niet om de plek te markeren, anders ben je je kostbare tube straks kwijt.


Misverstand over waterproof zonnebrand voor je gezicht

Nog even een misverstand uit de weg ruimen over waterproof zonnebrand. Als er waterproof of waterresistent op de verpakking staat, betekent het niet dat het blijft zitten als je er à la Maarten van der Weijden kilometers mee zwemt. Het betekent wel dat de zonnebrand voor je gezicht je ook beschermt als je in het water bent. Als je een paar flinke baantjes hebt getrokken doe je er dus goed aan om je opnieuw in te smeren. En aan het einde van de dag natuurlijk een goede aftersun.

Zonverzorging voor je gezicht

Vergelijkbare categorieën