Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 Winkelmand
Filter
Kleur 0
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Merk 0

geen resultaten

Sorteren 1

 

Clutches

Waarschuwing vooraf: een clutch is niet voor iedereen geschikt. Ben je iemand die zich zeker voelt met heel veel reservespullen? Dan is een gewone handtas een betere optie. Zit er in jouw tas niet veel meer dan een bankpasje, mascara, een oogpotlood, je telefoon en een reservepanty dan is de clutch een ideale oplossing. En super elegant. Met een clutch laat je zien dat je wat extra aandacht aan je outfit hebt besteed. En dat mag soms gewoon. Bijvoorbeeld als je naar een bruiloft gaat. Of een andere bijzondere gelegenheid.

 

Wat een clutch nou precies?

Je hebt diehard clutch-fans die beweren dat er geen ketting aan een clutch mag zitten. Zij rekenen alleen een plat tasje in de vorm van een enveloppe mee. Maar officieel hebben clutches soms een klein kettinkje. Handig, want dan kun je het avondtasje even om je pols hangen als je wat drankjes wilt meenemen. Of makkelijk even ophangen aan de deurknop van het toilet. Een stuk hygiënischer dan de vloer. Die is ook op chique feesten niet bepaald schoon. En oh ja: clutch is eigenlijk een afkorting. Voluit is het clutchbag. Maar dat klinkt dan weer niet zo elegant.

 

Niet alleen mooi voor de avond

Clutches werden in eerste instantie vooral gebruik tijdens feestelijke gelegenheden. Maar omdat ze zo elegant zijn, werden ze steeds populairder. Ook in het straatbeeld is de clutch nu regelmatig terug te vinden. Logisch: want waarom zou je een grote tas meezeulen als je genoeg hebt aan een kleintje? Als less is more jouw slogan is dan mag een clutch niet ontbreken in je collectie. Kijk eens naar de supermooie ontwerpen met de beroemde V van Valentino erop of de superzachte clutches van Filippa K. Die liggen zo lekker in je hand dat je ze niet eens los wilt laten.

Clutches voor dames