Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 Winkelmand
Filter
Kleur 0
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Sorteren 1

 

Manchetknopen

Jij kleedt jezelf graag mooi aan. Tip top is jouw middle name en op een kledingblunder betrappen mensen je niet. Wat je ook uit de kast pakt: het is met zorg uitgekozen. En manchetknopen horen dan ook standaard bij jouw uitrusting zodra je een pak draagt. Of je combineert het overhemd met manchetknopen met een mooie trui van merinowol of kasjmier. En wat dacht je van een mooie stropdas en een paar mooie herenschoenen?

 

De geschiedenis van manchetknopen

Manchetknopen gaan al een tijdje mee. Ze worden al gedragen vanaf het begin van de zeventiende eeuw. In eerste instantie was het de elite die de manchetknopen droeg, maar vanaf de negentiende eeuw werden ze door meer mensen gedragen. Vanaf de jaren zestig raakte de manchetknoop uit de mode, maar de laatste tijd zijn de knopen bezig aan een opmars. Mannen durven zich weer uitgesproken stijlvol te kleden en manchetknopen horen daar absoluut bij. Ze zijn stijlvol en stoer. Zeker als je kiest voor een manchetknoop met een opvallend design. Bij Michaelis maken ze prachtige ontwerpen die je outfit helemaal afmaken. Het fijne van dit merk is dat je bij ze terecht kunt voor al je accessoires. Ze maken namelijk ook prachtige stropdassen, riemen, vlinderdassen, bretels en sjaals.

 

Manchetknopen cadeau doen

Mannen komen er vaak bekaaid vanaf op hun eigen verjaardagsfeest. Vaak zijn de cadeaus samen te vatten onder te noemer gadgets en alcohol. Dat is niet nodig. Een goedgeklede man trakteer je op iets stijlvols. Mooie manchetknopen bijvoorbeeld. Liefst in een mooie geschenkverpakking. Ben je onderdeel van een vriendengroep? Dan is het misschien een idee om allemaal dezelfde knopen aan te schaffen en die aan elkaar cadeau te doen? Zo bevestig je jullie band op een bijzondere manier.

 

Manchetknopen en zakelijke kleding

Soms twijfelen mannen bij welke gelegenheid ze manchetknopen kunnen dragen. Ze bewaren hun knopen dan voor bijzondere gelegenheden als een bruiloft. Dat is jammer, want manchetknopen worden altijd gewaardeerd. Ze laten namelijk zien dat je je outfit met zorg hebt uitgezocht. Je kunt je manchetknopen dus ook prima dragen naar een zakelijke afspraak. Zelfs op casual Friday. Dan draag je gewoon een mooi overh

Manchetknopen voor heren