Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 Winkelmand
Filter
Kleur 0
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Sorteren 1

 

Pochet

Stel: er staat een bruiloft gepland. Dresscode: chique. Je hebt alles perfect op orde: mooi pak, zijden das, mooi stel schoenen. Klaar ben je toch? Niet helemaal. Je chique outfit is namelijk pas echt af met een pochet. Bij voorkeur een van het merk Michaelis want zij maken de mooiste stropdassen, riemen en vlinderstrikken. En natuurlijk ook pochetten. Zo stem je alles in een keer op elkaar af en maak je een onuitwisbare eerste indruk.

 

Pochet vouwen: kwestie van oefenen

Natuurlijk prop je een pochet niet zomaar in je borstzak. Een pochet moet gevouwen worden. Net als bij een stropdas, kan dat op verschillende manieren. Ze vergen allemaal wat oefening. De meest gebruikte vouwtechnieken voor een pochet:

 

  • One corner up fold. Deze manier van vouwen past het beste bij een effen pochet en is geschikt voor verschillende gelegenheden. Je maakt van je pochet een driehoek door je pochet dubbel te vouwen. Daarna vouw je de punten naar binnen. Uiteindelijk ontstaat er een klein driehoekje dat uit je borstzak tevoorschijn komt. De one corner up fold is de basis waar je altijd op terug kunt vallen.
  • Two corner up fold en three corner up fold: Deze variaties op de one corner up fold zijn net wat speelser. Je moet er ook iets langer voor oefenen. De basis is hetzelfde als de one corner techniek, alleen is het resultaat nu dat je twee of drie driehoekjes boven je borstzak uit laat steken.
  • Casual fold. De naam zegt het al: deze manier van vouwen gebruik je niet tijdens een zakendiner maar tijdens informelere gelegenheden. Je brengt met twee vingers je pochet losjes in vorm.
  • Classic Flat fold: de makkelijkste en meest officiële manier van vouwen. Dit gebruik je bijvoorbeeld als de dresscode black tie is. De flat fold betekent niets meer en niets minder dan je pochet met een scherpe vouw dubbelvouwen.

 

Heb je behoefte aan visuele ondersteuning? Kijk even op Youtube daar staat genoeg informatie over het vouwen van je pochet.

 

Materiaal van je pochet

De pochetten van Michaelis zijn zonder uitzondering van zijde. Logisch, want dit is de meest chique stof. Toch is dit materiaal ook kwetsbaar. Vlekken zijn soms moeilijk te verwijderen. Zorg er dus voor dat je altijd goed je handen wast en dat ze droog zijn voordat je gaat vouwen. Na gebruik vouw je je pochet weer netjes uit en leg je hem terug in de kast. Zo voorkom je verkleuringen en kan je lang genieten van je pochet.

Pochetten

Pochetten