Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 Winkelmand
Filter
Maat 0
Kleur 0
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Merk 0

geen resultaten

Sorteren 1

 

Herenriemen

Jouw broek zakt nergens van af. Je hebt namelijk altijd een mooie herenriem om. Niet omdat je hem per se nodig hebt, maar omdat je vindt dat het je outfit helemaal afmaakt. En gelijk heb je. Met een mooie herenriem laat je zien dat je ook aandacht besteedt aan accessoires. Met andere woorden: je bent een verzorgd type. En het mooie van een herenriem is dat een riem te combineren is met veel verschillende herenbroeken: of het nou een mooie Dockers chino is, een chique pantalon of jeans van Denham of G-Star Raw.

 

Soorten herenriemen

Herenriemen zijn er in verschillende soorten en maten. Natuurlijk is de afmeting van je riem een kwestie van smaak. De een houdt van grote brede riemen met een flinke gesp, de ander houdt het liever wat kleiner. Als etiquette belangrijk voor je is, bieden de volgende regels je houvast.

  • Draag een mannenriem met de gesp naar links. Vrouwen dragen een riem juist precies andersom.

  • Combineer je riem met je schoenen. De kleur en structuur moeten overeenkomen. Sommige merken maken je het makkelijk. Schoenenmerk Floris van Bommel bijvoorbeeld, maakt ook riemen. Zo kun je een perfecte match samenstellen.

  • Draag je manchetknopen? Stem dan de kleur van de gesp van je riem af op je knopen.

  • Draag nooit, maar dan ook nooit, bretels en een riem tegelijk. Klinkt logisch, maar het schijnt toch nog wel eens mis te gaan.

  • Koop een riem in de juiste maat. Niets lelijker dan een riem die het model uit je broek haalt omdat hij te strak zit of gewoon niet past.

 

Wanneer draag je een riem?

Op deze simpele vraag kunnen we een heel simpel antwoord geven: als er lussen aan je broeken zitten. Dus loop je garderobe na en kijk of je een passende riem hebt liggen voor je broeken. Is dat niet het geval? Dan is het tijd om te shoppen en te kijken wat er bij jou past. Wil je graag een zichtbaar logo dragen? Kies dan voor een riem van G-star. Of Calvin Klein. Houd je het liever bescheiden? Kijk dan eens naar de riemen van Michaelis. Dit merk maakt trouwens ook stropdassen, pochetten en manchetknopen.

 

Riemen voor heren