Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 Winkelmand
Helaas hebben we hier op dit moment geen beschikbare producten voor
Auto's & Racen (29)
Filter
Voor wie? 0
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Merk 0

geen resultaten

Sorteren 1

 

Speelgoedauto’s

Drie keer raden wat het favoriete speelgoed van raceheld Max Verstappen vroeger was. De kans is groot dat hij – voordat hij bij de gaspedalen kon – heel wat uurtjes met zijn speelgoedauto’s heeft gespeeld. Nu is hij zo beroemd dat er zelfs een speelgoed-racebaan met naar hem is vernoemd en er met zijn auto om de snelste rondetijd wordt gestreden.

 

Waarom kinderen dol zijn op speelgoedauto’s

In alle landen spelen alle kinderen graag met speelgoedauto’s. Jongens en meisjes en van jong tot bijna puber. Waarom? Daar zijn best wel wat redenen voor te bedenken:

  • Een auto prikkelt de fantasie. Je kan er mee racen, je kan er rollenspellen mee spelen en je kunt ze sorteren.
  • Speelgoedauto’s neem je makkelijk mee. Veel kinderen willen graag wat speelgoed meenemen als ze bijvoorbeeld op bezoek moeten of als je met ze uit eten gaat. Een speelgoedauto past altijd wel in je tas of in een kinderrugzak en ze hebben er uren plezier van.
  • Speelgoedauto’s zijn universeel. In de meeste landen zien kinderen regelmatig auto’s voorbijkomen. Voor al die kinderen spreekt de miniatuurversie daarvan tot de verbeelding
  • Speelgoedauto’s gaan lang mee. De meeste auto’s zijn van stevig metaal of plastic. Ze zijn gemaakt om tegen een stootje te kunnen. Dat blijkt ook wel: vaak worden speelgoedauto’s van generatie op generatie doorgegeven.

 

Zelf je speelgoedauto bouwen

Wat is er leuker dan met speelgoedauto’s racen? Zelf je eigen speelgoedauto in elkaar zetten. Dat kan bijvoorbeeld met de auto’s van Technisch Lego. Je leert stapje voor stapje hoe je een auto in elkaar zet en hoe je hem ook echt laat rijden. Leerzaam en leuk. Zo stimuleer je meteen de fijne motoriek van je kind.

 

Uren vermaak met speelgoedauto’s

Meestal weten de kinderen zelf wel raad met speelgoedauto’s. Ze kunnen zich er uren mee vermaken. Het kan leuk zijn om ze daar een handje bij te helpen. Geef ze bijvoorbeeld een leuke verkeersmat cadeau. Zo kunnen ze rondjes rijden op de rotonde, net doen of ze boodschappen gaan doen en onderweg even parkeren. Zelf iets maken kan natuurlijk ook. Geef ze een rol wc papier en laat ze zelf een route maken door het hele huis. Je hebt gegarandeerd urenlang geen kind meer aan ze.

Andere producten die je ook zouden kunnen interesseren

Auto's & race speelgoed