Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 Winkelmand
Helaas hebben we hier op dit moment geen beschikbare producten voor
Bouwen & Constructie

 

Constructie speelgoed

Eindeloos bouwen op regenachtige woensdagmiddagen. Elk kind van élke generatie kent dat gevoel. Constructie speelgoed is speelgoed waarvan je urenlang plezier kunt hebben. Kinderen kunnen dingen nabouwen en rollenspelen spelen. Met constructie speelgoed kunnen ze hun fantasie alle vrijheid geven. Die regen is zo vergeten.

 

Lego: de bouwklassieker

Lego is al jarenlang populair bij kinderen en hun ouders. Met een paar simpele bouwstenen is alles mogelijk. Lego is bovendien ook geschikt speelgoed om samen mee te spelen: met vriendjes, ouders of familie. Een Lego bouwwerk kan zo ingewikkeld worden gemaakt als de bouwer zelf wil: soms wordt er zelfs wel maanden aan een bouwwerk gewerkt.

 

Constructie voor gevorderden: technisch Lego

Voor de knappe koppen is er technisch Lego. Je bouwt de meest ingewikkelde constructies met deze sets. Zo ingewikkeld dat technisch Lego ook voor volwassenen een uitdaging is. Krijg jij alle verbindingen werkend? En heb jij alle tandwielen op de goede plek? Technisch Lego leert kinderen om op een wetenschappelijke manier na te denken met een waanzinnig mooi bouwwerk als resultaat.

 

Nog een klassieker: Playmobil constructie speelgoed

Wie Lego heeft, heeft vaak ook Playmobil en andersom. Logisch: want ook Playmobil is fantastisch constructie speelgoed. De bouwpakketten variëren van super makkelijk tot heel ingewikkeld. Net als bij Lego kunnen kinderen al jong beginnen met Playmobil en wordt de moeilijkheidsgraad steeds verder opgevoerd. Playmobil daagt kinderen uit. Het is niet alleen een kwestie van bouwen maar ook een kwestie van inleven in de karakters en decors van de Playmobil familie.

 

Constructie speelgoed goed voor de fijne motoriek

Constructie speelgoed leert kinderen niet alleen om oplossingsgericht te denken. Het verbetert ook hun ruimtelijk inzicht. Ook is constructie speelgoed goed voor de motoriek van kinderen. Door te priegelen met kleine onderdelen die heel precies aan elkaar bevestigd moeten worden verbeteren ze hun fijne motoriek. Eigenlijk gebeurt er dus een heleboel tegelijk als er met constructie speelgoed wordt gespeeld. Dat is dan ook de reden dat op veel basisscholen in bijna alle klassen constructie speelgoed te vinden is. Ook in de bovenbouw.

Bouwen & Constructie

Bouwen & constructie speelgoed