Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 Winkelmand
Filter
Voor wie? 0
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Merk 0

geen resultaten

Sorteren 1

 

Knuffels

Er zijn maar weinig volwassenen die niet met een knuffel hebben geslapen. Sommige volwassenen bewaren dit jeugdvriendje nog steeds ergens. Logisch, want een knuffel is vaak een belangrijk maatje. Het is een veilig en harig vriendje dat vaak overal mee naartoe mag. En elke ouder weet: er is geen grotere ramp dan een kwijtgeraakte knuffel. Ben je op zoek naar een trouwe knuffel voor je kind? Koop er dan altijd twéé.

 

De betekenis van knuffels voor kinderen

Hoe komt het toch dat knuffels zo belangrijk zijn voor ons? Uiteraard is hier onderzoek naar gedaan. Volgens wetenschappers heeft een knuffel twee functies:

  1. Een knuffel fungeert als een vervanging voor de hoofdopvoeder. Kinderen grijpen naar hun knuffel als moeder of vader niet in de buurt is en ze op zoek zijn naar veiligheid
  2. Een knuffel helpt een kind om zelfstandig te worden en zich los te maken. Kinderen durven meer als ze een knuffel bij zich hebben. Ze dwingen zichzelf om stappen te ondernemen en nemen hun knuffel mee als steun. Zo durven ze met hun knuffel bijvoorbeeld wel te logeren of door een donkere gang te lopen

 

Knuffels wassen

Een kind met een lievelingsknuffel sleept het overal mee naartoe. Dat betekent dat de teddyberen in een kort tijdsbestek kunnen verkleuren van spierwit naar crèmewit met zwarte vlekken. Zo is dat schaapje in no time een koe. Maar dat is natuurlijk vies. Maar probeer je kind dat maar eens wijs te maken. Als je de wasmachine niet aandurft, maar wel vindt dat het harige vriendje van je kind een sopje kan gebruiken kun je er een ritueel van maken om samen de knuffels te wassen. Als je een bad hebt is het helemaal makkelijk: alle knuffels er eens per maand in en klaar. Maar beer kan natuurlijk ook gewoon in de wasbak. Beetje badschuim erin, goed uitspoelen en klaar. Leg de knuffels op de verwarming en ze zijn zo droog. Doe dit wel ruim voor bedtijd anders wordt het een latertje.

Knuffels