Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 Winkelmand
Spellen & Puzzels (2)
Filter
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Sorteren 1

 

Spellen

Spellen zonder beeldscherm? Ze bestaan nog. Nadeel: je moet de poppetjes zelf bewegen, want er zijn geen controllers. Voordeel: het is vaak een stuk gezelliger. Steeds meer gezinnen hebben gezelschapsspellen herontdekt. Ze bouwen bijvoorbeeld een moment in na het avondeten om even een potje mens erger je niet te spelen. Of een puzzel te maken. Liefst met zo veel mogelijk stukjes. Heb je even een vrij momentje, dan leg je wat. Zo puzzel je samen aan een gezellig resultaat.

 

Wat je kind leert van spellen

Spellen zijn niet alleen leuk. Ze hebben ook een educatieve functie. Dit is wat kinderen ongemerkt leren van spellen spelen:

  • Door spellen leren kinderen met hun emoties omgaan. Hoe reageren ze bij winst of verlies? Vliegt het schaakbord door de kamer? Of kan iedereen rustig blijven zitten?
  • Spelletjes dwingen kinderen om samen te werken
  • Kinderen moeten vooruit denken bij veel spellen. Dat stimuleert hun analytisch vermogen
  • Bij sommige spellen wordt er ook een beroep gedaan op de motorische ontwikkeling van kinderen
  • Kinderen oefenen met gedrag. In veel spellen moeten ze een bepaalde rol aannemen

 

Welke spellen zijn geschikt voor het hele gezin?

Zeker als er sprake is van veel leeftijdsverschil binnen een gezin, is het mogelijk om spelletjes te spelen. Maak teams en kijk hoe leuk het is om bijvoorbeeld een spel als Uno samen te spelen. Ook altijd leuk: Koehandel. Met dit spel probeer je elkaar te slim af te zijn. Heb je weinig tijd? Kies dan voor een kaartspel dat snel gespeeld kan worden. De compacte spellen van Ravensburger zijn hiervan een uitstekend voorbeeld.

 

Waarom kinderen altijd van je winnen met memory

Er is maar een spel dat je beter niet met je kinderen kunt spelen. Memory. Waarom? Omdat ze dit altijd winnen. Er is zelfs wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de reden. Wat blijkt? Vooral jonge kinderen hebben een bijzonder harde schijf in hun hoofd. De rekencapaciteit van hun hersenen is vele malen sneller dan die van volwassenen. Ze hebben dan ook echt aan een blik genoeg. Naarmate ze ouder worden, neemt deze kwaliteit af. En is dus de kans dat je een potje memory wint weer wat groter. Natuurlijk kun je ook een gezelschapsspel kiezen dat wat meer andere vaardigheden vraagt. La cucaracha bijvoorbeeld. Of doolhof, de jacht op de schat.

Spellen & puzzels