Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 Winkelmand
Iittala (120)
Categorie Iittala
Filter
Voor wie? 0
Kleur 0
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Sorteren 1

 

De filosofie van Iittala

Iittala is ooit begonnen als glasfabriek. Heel langzaam werden er steeds meer interieurobjecten gemaakt en inmiddels staat Iittala bekend om het Iittala servies en de Iittala woonaccessoires. De filosofie van Iittala is dat ze het dagelijks leven een beetje mooier willen maken. Dat lukt ze zeker met hun prachtige ontwerpen. Topontwerpers staan altijd in de rij om iets voor dit merk te mogen maken. Alvar Aalto en Kaj Franck natuurlijk, maar ook mensen als Tapio Wirkkala en Oiva Toikka. De vazen van Aalto zijn nog steeds bestsellers.

 

Iittala Taika servies

Droom jij graag weg tijdens je ontbijt? Dan is het Taika servies van Iittala gemaakt voor jou. Het woord Taika betekent magie en dat is precies het gevoel dat ontwerper Klaus Haapaniemi wilde bereiken met de bijzondere afbeeldingen op het servies. De Taika collectie is kleurig en rijk, Als je goed kijkt ontdek je steeds weer nieuwe details in de prachtige illustraties. Het servies is zo gemaakt dat het makkelijk combineert met de Teema lijn.

 

Glaswerk van Iittala

Bij Iittala maken ze al meer dan 80 jaar veel meer dan alleen glas. Toch blijven ze trouw aan hun oorsprong: die kleine glasfabriek waar het ooit mee begon. Wie het glaswerk van Iittala bekijkt, snapt meteen waarom dit merk zo populair is. De ontwerpen zijn superstrak en bijzonder. De Kartio glazen bijvoorbeeld zijn legendarisch door hun design. Door te spelen met vorm en kleuren hebben de ontwerpers echt iets heel bijzonders gemaakt. Het is bijna niet voor te stellen dat het eerste ontwerp al in 1958 werd gemaakt. Dat zegt wel iets over hoe tijdloos dit merk is.

 

Bestek om je vingers bij af te likken

Nog een huzarenstukje uit de collectie: het Citterio 98 bestek van Iittala. Dit bestek ligt perfect in je hand en is een sieraad voor je eettafel. Bestek om je vingers bij af te likken!

Iittala