Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 Winkelmand
NIKE (130)
Categorie NIKE
Filter
Voor wie? 0
Maat 0
Kleur 0
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Sorteren 1

 

Nike: toonaangevend en onweerstaanbaar

Nike bepaalt al jaren wat we aan onze voeten hebben. Hun ontwerpen zijn en blijven onweerstaanbaar. Er zijn maar weinig mensen die niet bekend zijn met de Swoosh: de vorm van het logo dat op bijna elke Nike schoen terug te vinden is. Nike is een van de succesvolste startups ooit: begonnen met een budget van 1000 dollar en zijn nu miljoenen waard. De naam is dan ook goed gekozen: het merk heeft zich vernoemd naar de Griekse God van de overwinning.

 

Van wafelzolen naar Nike Air

We hebben onze Nike schoenen te danken aan twee mannen: atleet Phil Knight en zijn coach Bill Bowerman. Ze waren ontevreden over hun sportschoenen en Bowerman kwam op een idee toen hij zijn vrouw wafels zag bakken. Hij vond de zogenaamde wafelzolen uit en ontdekte dat deze zolen sporters een stuk comfortabeler en harder lieten rennen. Inmiddels kennen we Nike vooral van de Nike Air zolen. Deze bijzondere zool werd al in 1979 uitgevonden en zorgde voor een betere schokdemping. Bijkomend voordeel: de luchtkamers zijn ook nog eens heel erg mooi. Logisch dus dat Nike Air al jarenlang het straatbeeld domineert.

 

Nike Air Force

Een logisch vervolg op de Nike Air was de Nike Air Force. Waarom? Omdat het een basketbalschoen is. En als je veel moet springen, is wat extra demping wel zo handig. Opnieuw scoorde Nike op het sportveld en daarbuiten. De Nike Air Force is nog steeds een van de meest verkochte modellen.

 

Nike Air Huarache

Soms ontstaat er een nieuwe klassieker. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de Nike Huarache: een sneaker uit 1991. Deze sneaker voegt een heel nieuw model toe aan de bestaande collectie. Het duurde even voordat deze Nike schoenen net zo populair werden als de andere modellen, maar inmiddels is ook de Huarache niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Logisch, want deze superlichte schoen zit heerlijk. Veel Nike fans combineren de Huarache met de super lichtgewicht en sneldrogende kleding van Nike: de tech fleece is comfortabel, stijlvol en een perfecte basis.

NIKE