Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 Winkelmand
Vitra (73)
Categorie Vitra
Filter
Kleur 0
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Sorteren 1

 

Vitra: de standaard op het gebied van interieurontwerp

Gaan design en humor samen? Absoluut. In het geval van Vitra is de optelsom zelfs Zwitsers design en humor. Al sinds 1950 zet dit bedrijf de standaard op het gebied van interieurontwerp. Het bedrijf werkte vanaf het begin samen met de grootste ontwerpers. Charles en Ray Eames, Maarten van Severen, Zaha Hadid en ook Hella Jongerius ontwierpen voor Vitra.

 

Vitra kapstokken door Eames

Onmisbaar als je een designliefhebber bent. De Vitra kapstok. Officieel is de naam van het meubelstuk ‘Hang it all’ maar bij het woord bolletjeskapstok weet ook iedereen wat je bedoelt. Het ontwerp van Charles en Ray Eames is erg uitnodigend. Waarom zou je je jas over een stoel gooien als je hem ook aan deze kapstok kunt hangen? De bollen zijn een stuk aantrekkelijker dan de haken van een gewone kapstok. Veel jassen in huis? Hang een paar kapstokken naast elkaar, liefst in verschillende kleuren.

 

De aaibare olifant

Nog zo’n klassieker die niet mag ontbreken in huis: De olifant van Charles en Ray Eames. Het is eigenlijk een wonder dat dit mooie object in productie is genomen. Het design echtpaar experimenteerde graag met het buigen van multiplex en de olifant was hun huzarenstuk. Het bleek zo moeilijk te maken dat het ontwerp in eerste instantie niet verder kwam dan het prototype. Dat model kwam in bezit van dochter Lucia en is uiteindelijk door Vitra in productie genomen. Inmiddels is de olifant een wereldwijde design klassieker. Grappig genoeg net zo populair bij volwassenen als kinderen, voor wie de olifant eigenlijk bedoeld was.

 

Vitra klokken: altijd bij de tijd

Of een wandklok design kan zijn? Wel als ze in opdracht van Vitra zijn ontworpen. Kijk maar eens naar de klokken van George Nelson. Zijn klokken zijn veel meer dan een uurwerk. Het zijn echte kunstwerken die je met liefde aan de muur hangt. Ook voor kleine staande klokken ben je bij Nelson aan het goede adres. Ze zijn net zo speels en vrolijk als de wandklokken van zijn hand.

 

Vitra voor elk budget

Ben je dol op Vitra, maar zijn de prijzen van de topstukken boven budget? Geen nood. Vitra heeft ook zeer betaalbare ontwerpen toegevoegd aan hun collectie. De Graphic tote bag bijvoorbeeld, een set notitieblokken, ansichtkaarten en servetten. Zo haal je ook met een klein budget design in huis.

Vitra